Pirohy s kapustovou alebo mäsovou plnkou

Share on Facebook
cca 20 porcií
2 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 50 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
  • múka na podsypanie podľa potreby
  • 50 ml vody
  • Sušené droždie na ½ kg múky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 2 žĺtky
  • 75 – 100 ml mlieka (necelé 1 dl)

Kapustová plnka na dve dávky cesta

  • ½ kg hlávkovej kapusty
  • 10 dkg mrkvy
  • 10 dkg pórika alebo cibuľky
  • Pažítka  podľa chuti
  • 10 dkg masla
  • voda na podliatie podľa potreby
  • soľ a korenie podľa chuti

Mäsová plnka na dva dávky cesta:

  • ½ kg mletého bravčového mäsa 
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masti
  • Soľ a korenie podľa chuti

voda na podliatie podľa potreby

Tipy a Triky:

Postup:

Suroviny na cesto dobre spracujeme a dáme na teplé miesto vykysnúť. Na panvici si rozohrejeme maslo, vysypeme najemno nakrájanú kapustu, nahrubo nastrúhanú mrkvu, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme zľahka do chrumkava. Nakoniec vmiešame nakrájaný pórik a zľahka premiešame. Môžeme pridať aj pažítku. Necháme vychladnúť. 

Ak budeme pripravovať mäsovú plnku, tak na masti pripravíme cibuľku do sklenista, pridáme mäso, soľ, korenie podľa potreby, podlejeme a dusíme domäkka. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na 3mm hrubý plát, vykrajujeme štvorce, do ktorých ukladáme vychladnutú plnku, preložíme a dobre spojíme. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.