Cookies z ryžovej múky

Share on Facebook
25 porcií
2 / 5náročnosť
40 min

Ingrediencie:

  • 270 g ryžovej múky Pernerka
  • 170 g zmäkknutého masla
  • 180 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky vanilky
  • 2 vajcia
  • 180 g čokolády 
  • 50 g mandlí
  • 4 g jedlej sódy

Tipy a Triky:

Mandle môžete vymeniť za pistácie alebo iné orechy. 

Postup:

Najprv si zmiešame cukor s poriadne zmäkknutým maslom. Pridáme vanilku, vajce, čokoládu a mandle pokrájané na menšie kúsky. Ako poslednú pridáme múku, ktorú sme si zmiešali s jedlou sódou.

Všetko spolu dôkladne premiešame. Vznikne nám lepkavé cesto, ktoré uložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny.

Cesto v chladničke stuhne a po vytiahnutí tvoríme guličky veľkosti cca 4cm (v priemere), ktoré potom poukladáme na plech s dostatočnými rozostupmi. Pečieme na 175 st. cca 15-17 minút. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.