Škoricové rolky

Share on Facebook
15 porcií
3 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 650 g pšeničnej celozrnnej múky Pernerka
  • 7 g sušeného droždia
  • 2 vajcia (žĺtky a bielky samostatne)
  • 120 g rozpusteného masla
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • 250 ml vlažného mlieka

Na plnku:

  • 100 g zmäknutého masla
  • 100 g trstinového cukru
  • 10 g škorice

Tipy a Triky:

Namiesto škorice môžete použiť napríklad vlašské alebo lieskové orechy.

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások. Do 50 ml vlažného mlieka nasypeme droždie a pridáme lyžičku cukru. Odložíme nabok na cca 10 minút a medzitým si zmiešame múku, cukor, soľ a muškátový oriešok. Vzniknutú zmes pridáme ku kvásku spolu so žĺtkami a s rozpusteným maslom a postupne pridávame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

Po vykysnutí vyvaľkáme cesto na obdĺžnik s hrúbkou cca 0,5 cm. Potrieme ho zmäknutým maslom, posypeme cukrom, škoricou a celý plát zvinieme. Vzniknutý valček nakrájame na rolky s hrúbkou cca 1,5 cm – 2 cm. Formu na pečenie vymažeme maslom a poukladáme do nej pripravené rolky. Necháme pod utierkou kysnúť ešte cca 20 minút. Po vykysnutí potrieme bielkami a zľahka posypeme cukrom, pečieme cca 30–35 minút na 160 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.