Bretónsky maslový koláč s plnkou zo sušených sliviek

Share on Facebook
1 koláč porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 30 dkg pohánkovej celozrnnej múky Pernerka
  • múka na podsypanie podľa potreby
  • 20 dkg trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 6 žĺtkov
  • 1/4 lyžičky soli
  • 20 dkg masla

Plnka:

  • 20 dkg sušených sliviek
  • cca 1 dl vody alebo čierneho čaju
  • škorica podľe chuti

Ďalej:

  • maslo na vymastenie formy
  • 1 vajce a 3 lyžice mlieka na potretie koláča

 

Tipy a Triky:

Postup:

Sušené slivky namočíme do čaju, po zmäknutí pridáme škoricu a rozmixujeme.

Suroviny na cesto dobre spracujeme rukou a necháme pól hodinu v chladničke oddychovať.

Väčšiu polovicu cesta rozvaľkáme a vložíme do maslom vymastenej formy s priemerom 28cm. Nezabudnite urobiť aspoň pol centimetrové okraje. Na cesto rozprestrieme plnku. Rovaľkáme druhú časť cesta, položíme na plnku a potrieme vajíčkom s mliekom. Koláč zdobíme nožom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180- max 185 st. cca 35 minút. Položíme na mriežku, odopneme formu a necháme vychladnúť. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.