Čierny celozrnný chlieb

Share on Facebook
1 chlieb porcií
2 / 5náročnosť
220 min

Ingrediencie:

  • 250 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 250 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 7 g sušeného droždia
  • 9 g soli
  • 40 g čierneho kakaa
  • 10 g drvenej rasce
  • 350 g vlažnej vody
  • 30 g oleja
  • 40 g medu

Tipy a Triky:

Postup:

Do misy preosejeme obe celozrnné hladké múky, drvenú rascu, soľ a čierne kakao – metličkou premiešame. 

Do vody vsypeme sušené droždie, pridáme med a premiešame. Rozmiešané droždie nalejeme do zmesi múk a pridáme olej.

Dôkladne vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť aspoň dve hodiny. Potom znovu cesto premiesime a necháme znovu vykysnúť.

Vykysnuté cesto (musí raz toľko zväčšiť svoj objem) na pomúčenej doske zapracujeme do valčeka, ktorý vložíme do vymazanej formy. Prikryjeme a necháme zase kysnúť (znovu raz toľko zväčší svoj objem). Vložíme ho do rúry rozohriatej na 250 °C a teplotu znížime na 240 °C. Pečieme asi 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.