Celozrnné chačapuri

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 500g celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 125ml vody
  • 125ml mlieka
  • 100g rozpusteného masla
  • 20g droždia
  • 2 vajcia
  • 1 štipka soli

Plnka:

  • 150 g mozzarella
  • 150 g balkánskeho syra
  • 150 g feta syr
  • 150 g olív

Tipy a Triky:

Do syrovej plnky môžeme pridať opraženú cibuľku. Plnku môžeme ľubovoľne meniť , môžeme ju pripraviť aj ako mäsovú.

Postup:

Necháme vyzrieť kvások. Zmiešame všetky suroviny vrátane kvásku a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

Medzitým si vytvoríme plnku tak, že syry nakrájame na malé kúsky a všetko zmiešame, na záver pridáme olivy.

Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme guľatú placku. 

Prvú placku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, plnku dáme na stred, prikryjeme druhou plackou a okraje oboch placiek spojíme.

Potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov cca 20 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.