Ovocné tvarohové knedlíky z ryžovej Pernerky
Ingrediencie:
Cesto:
- 15 dkg ryžovej hladkej múky Pernerka
- 25 dkg mäkkého polotučného tvarohu v kocke
- 3 dkg ryžovej hladkej , múky na podsypávanie
- 2 žĺtky
- 1/4 lyžičky soli
- 3 dkg masla
Ďalej podľa chuti:
- ovocie, maslo, tvrdý tvaroh a práškový cukr
Tipy a Triky:
Postup:
Zmäkknuté maslo a ostatné suroviny na cesto spracujeme metličkou, vyklopíme na dosku podsypanú múkou. Máme na to ešte 3 dkg ryžovej múky a to by malo stačiť.
Dobre spracujeme rukou a dáme na pol hodinu do chladničky.
Z cesta vyvaľkáme šulec, z ktorého ukrajujeme plátky. Z tých potom robíme placky, kam vložíme ovocie a uzavrieme. Plátky a placky robíme, veľké podľa ovocia, ktoré do nich budeme plniť.
Varíme v mierne osolenej vode. Väčšie knedlíky, v ktorých sú odkôstkované marhule skúsime po 7 minútach rozrezať, či nie sú v strede náhodou surové. Vždy je lepšie vyskúšať aspoň jeden knedlík.
Prepichneme špáratkom a potrieme maslom. Tvarohové knedlíky je najlepšie hneď po uvarení servírovať s tvrdým tvarohom, maslom a cukrom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...