Ovocné tvarohové knedlíky z ryžovej Pernerky

Share on Facebook
2 porcie porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 15 dkg ryžovej hladkej múky Pernerka
  • 25 dkg mäkkého polotučného tvarohu v kocke
  • 3 dkg ryžovej hladkej , múky na podsypávanie
  • 2 žĺtky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3 dkg masla

Ďalej podľa chuti: 

  • ovocie, maslo, tvrdý tvaroh a práškový cukr

Tipy a Triky:

Postup:

Zmäkknuté maslo a ostatné suroviny na cesto spracujeme metličkou, vyklopíme na dosku podsypanú múkou. Máme na to ešte 3 dkg ryžovej múky a to by malo stačiť. 

Dobre spracujeme rukou a dáme na pol hodinu do chladničky. 

Z cesta vyvaľkáme šulec, z ktorého ukrajujeme plátky. Z tých potom robíme placky, kam vložíme ovocie a uzavrieme. Plátky a placky robíme, veľké podľa ovocia, ktoré do nich budeme plniť.  

Varíme v mierne osolenej  vode. Väčšie knedlíky, v ktorých sú odkôstkované marhule skúsime po 7 minútach rozrezať, či nie sú v strede náhodou surové. Vždy je lepšie vyskúšať aspoň jeden knedlík. 

Prepichneme špáratkom a potrieme maslom. Tvarohové knedlíky je najlepšie hneď po uvarení servírovať s tvrdým tvarohom, maslom a cukrom.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.