Domáci čerstvý syr

Share on Facebook
1 väčšia miska nátierky porcií
1 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Nátierka:

  • 500 g tučného jogurtu (10%)
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 1 ČL soli
  • (plátenko)

Tipy a Triky:

 Do zmesi môžeme pridať rôzne bylinky, najemno nakrájanú papriku, cesnak alebo iné podľa chuti.

Postup:

V mise zmiešame jogurt so smotanou na šľahanie a soľou.

Prichystáme si hlbšiu misu, sitko (napríklad na cestoviny) a plátenko. Plátenko rozprestrieme do sitka a sitko vložíme do misy (medzi sitkom a dnom misy musí byť aspoň 1 cm priestoru). Na plátenko nalejeme zmes zo smotany a jogurtu a necháme cez noc odkvapkať v chladničke. Na druhý deň z plátenka vyklopíme už hotový syr na tanier.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.