Zemiakový knedlík

Share on Facebook
4 porcií
1 / 5náročnosť
80 min

Ingrediencie:

  • 3/4 kg varených zemiakov (den dopredu v šupke)
  • 50 dkg hrubej múky Pernerka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky soli
  • 3 lyžice oleja
  • 2 celé vajcia
  • 1 lyžička soli do vody na varenie knedlíka

Tipy a Triky:

Postup:

Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Vytvarujeme 2 knedlíky s priemerom 7 cm, ktoré vložíme do vriacej vody, odlepíme od dna a varíme 25min. Každých 5 min. knedlíky otáčame. Hotové ich prepichneme špáratkom, aby vyšla para. Pred tým, ako knedlíky vyberieme, určite jeden vyskúšajte, či nie je vo vnútri surový

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.