Cuketové muffiny s čokoládou a orechami

Share on Facebook
8 porcií
1 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 4 lyžice cukru
  • 1/2 hrnček mlieka (môžeme použiť aj rastlinné)
  • ¼  hrnček rastlinného oleja či rozpusteného másla
  • 1 vajíčko
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžica perníkového korenia (alebo môžete použiť aj perníkový kypriaci prášok)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 menšia cuketa
  • Hrsť nasekaných orechov a vysokoprocentná čokoláda (môžete vynechať)

Tipy a Triky:

Namiesto celozrnnej špaldovej môžete použiť aj špaldovú hladkú Pernerku.

Postup:

Najprv si predohrejeme rúru na 180°C.

Nastrúhame najemno cuketu, ktorú dáme do cedítka, aby sa odkvapkala prebytočná voda. Potom si všetky ingrediencie zmiešame- nie je potrebné vyšľahavať , je to rýchlovka. 

Na dno formičiek si dáme nasekanú čokoládu a orechy, tak aby bolo všade rovnaké množstvo a zalejeme pripraveným cestom. Aj do formičiek nalejeme cesto tak, aby sa muffinky piekli rovnako dlho. Pečieme cca 25 minút na 185 stupňov.

 Po upečení môžeme vychladnuté muffiny ešte poliať čokoládou alebo posypať orieškami.

Recept pripravila @alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.