Celozrnné štafetky

Share on Facebook
30 porcií
3 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

  • 120 g Bio celozrnnej špaldovej múky Pernerka
  • 12 bielkov
  • 280 g cukor kryštál
  • 150 g mletých vlašských orechov

Krém

  • 50 g masla
  • 80 g  hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 250 ml silnej kávy

Na dokončenie krému:

  • 150 g masla
  • 50 g cukru

Na záver:

  • Čokoláda na varenie 150 g
  • 50g masla

Tipy a Triky:

Krém môžte zmeniť- taktiež bude výborne chutiť, ak pridáte salko. 

Postup:

Vyšľaháme bielky,prisypeme cukor a šľaháme ďalej na tuhý sneh. Múku a oriešky zľahka primiešame.

Hmotu rozdelíme na tri rovnaké časti a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. (odporúčame papier na pečenie potrieť maslom, aby sa placka ľahšie odlupla)

Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 8 minút. Podľa toho, že začne ružovieť zistíme, že je hotová.

Placky necháme vychladnúť.

Krém: 

V menšom hrnci si ohrejeme maslo, dáme ho dole z ohňa a primiešame cukor s múkou. Hrniec vrátime na oheň a zalejeme kávou. Riadne premiešame a varíme do zhustnutia (konzistencia kaše). Necháme vychladnúť.

V miske vyšľaháme zmäkknuté maslo, pridáme cukor a vychladnutú hmotu po častiach.

Polovicu krému nanesieme na jednu placku, druhú na druhú a poskladáme na seba.

Placky nakrájame a každý kúsok namáčame v uvarenej čokoláde zmiešanej s maslom.

Necháme stuhnúť.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.