Moravské koláčiky

Share on Facebook
10 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 500 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 250 ml mlieka 
  • 30 g droždia 
  • 110 g masla
  • 2 žĺtky
  • 50 g trstinového cukru 
  • Soľ 
  • jeden žĺtok na potretie

Náplň:

  • 250g hrudkového tvarohu 
  • 100g mascarpone 
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 pohár zaváraných/ zaváraných čučoriedok 
  • Kvalitný džem (ak si chcete spraviť jedny s čučoriedkami a jedny s džemom)

Mrvenička:  

  • 30 g masla 
  • 50 g hladkej špaldovej múky
  • 30 g trstinového cukru 

 

Tipy a Triky:

Ak vám nevyjdú čučoriedky na každý koláčik, dajte na tvaroh lyžicu vášho obľúbené džemu, budú tiež výborné. 

Postup:

Do 100 ml teplého mlieka rozdrobíme droždie a pridáme 2 PL cukru. Necháme spraviť kvások (cca 15 minút).

Do veľkej misy si pripravíme múku so soľou, pridáme do stredu kvások, zvyšný cukor a mlieko, maslo a žĺtky. Rukami vypracujeme nelepivé jemné cesto, ktoré necháme 20 minút vykysnúť.

Nožom si odkrajujeme kúsky, z ktorých vytvarujeme koláčiky so zvýšeným okrajom a prenesieme na plech vystlaný papierom. Okraje potrieme žĺtkom. Naplníme lyžicou tvarohovú náplň a posypeme čučoriedkami a pripravenou mrveničkou, ktorú sme dostali len zmiešaním surovín rukou.

Koláčiky pečieme pri 170 °C cca 20 minút kým okraje nebudú chrumkavé zlatisté. 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.