Linecké z ryžovej múky
Ingrediencie:
- 500 g ryžovej hladkej múky Pernerka
- 270 g masla s izbovou teplotou
- 140 g práškového cukru
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- džem na potretie
Tipy a Triky:
Môžete použiť akýkoľvek džem, ale najlepšie chutia sladké koláčiky s džemom, ktorý je mierne kyslastý, ako napr. ríbezľový.
Postup:
Zmiešame múku, maslo, práškový cukor, kôru z citróna a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme cez noc odležať v chlade. Na druhý deň necháme cesto 2 hodiny pri izbovej teplote, aby povolilo a aby sa s ním dalo lepšie pracovať. Pracovnú plochu si pomúčime a cesto vyvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. Rúru si medzitým predhrejeme na 160 °C. Pečieme cca 20 – 25 minút. Po vychladnutí potrieme džemom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...