Čerešňovo-tvarohový koláč s mrveničkou

Share on Facebook
1 forma 27 cm porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Cesto 

  • 150 g hladkej pšeničnej múky Pernerka 
  • 100 g polohrubej pšeničnej múky Pernerka
  • 1 kypriaci prášok
  • 150 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 150 ml oleja
  • 200ml mlieka

Plnka:

  • 1 tučný tvaroh
  • 1 polotučný tvaroh
  • Vanilkový puding – len prášok – nie uvarený
  • Cukor podľa chuti, nemusíte dávať žiadny.
  • Čerešne cca 3 hrste

Mrvenička

  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 20 g masla
  • 1 PL trstinového cukru

Tipy a Triky:

Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie. Pšeničnú múku Pernerka môžeme nahradiť aj špaldovou. 

Postup:

Najskôr zmiešame všetky sypké ingrediencie na cesto a potom všetky ostatné. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme do tortovej formy. 

Kľudne v tej samej miske, v ktorej sme robili cesto zmiešame tvarohy, puding a cukor. Polievkovou lyžicou dávame krém na cesto. 

Na tvaroh naskladáme vykôstkované čerešne.  

Mrveničku získame zmiešaním všetkých ingrediencií. Pomrvíme riadne medzi prstami a nasypeme na koláč. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch cca 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.