Ražná dvojfarebná bábovka

Share on Facebook
1 bábovka porcií
1 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g cukru
  • 250 g zmäkknutého masla (prípadne môžeme použiť aj iný tuk)
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 vajec 
  • Kôra z jedného citróna

Ďalej:

  •  Smotana 100 ml 
  • 100 g čokolády na varenie

Tipy a Triky:

Namiesto čokolády so smotanou môžeme použiť holandské kakao so smotanou. 

Postup:

Najprv zmiešame 5 žĺtkov, cukor, maslo a vymiešame do peny (najlepšie mixovať v kuchynskom robotovi alebo mixérom. Trvá cca 5 minút).

V druhej miske si vyšľaháme z piatich bielok tuhý sneh. 

Do prvej zmesi pridáme tvaroh, múku, prášok do pečiva a primiešame sneh.

Dôkladne vymiešame a ½  dáme do vymastenej formy.

Do misky si nalejeme smotanu, nalámeme čokoládu a dáme na jednu minútu do mikrovlnej rúry. Rozpustenú čokoládu pridáme do druhej polovice cesta a premiešame. 

Takto nachystanú zmes vylejeme do bábovkovej formy.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 50 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.