Veľkonočné zajačiky z pohánkovej múky

Share on Facebook
cca 10 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 30 dkg pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka 
  • 20 dkg karamelového kondenzovaného mlieka (salka)
  • 20 dkg masla 
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva 

Na zlepenie: 

  • 10 dkg horkej čokolády 
  • 15 dkg karamelového salka 

Poleva na ozdobenie:

  • 1 bielok a práškový cukor podľa potreby 

Tipy a Triky:

Keby ste cesto spracovávali napríklad až druhý deň, nechajte ho povoliť, inak by sa pri vaľkaní lámalo. Zajačiky uchovávajte v uzavretej škatuli. 

Postup:

Suroviny na cesto poriadne vypracujeme rukou a dáme na pol hodiny odpočinúť do chladničky. Keby sme cesto spracovávali napríklad až ďalší deň, nechajme ho povoliť, inak by sa pri vaľkaní lámalo. 

Cesto vyvaľkáme 3 mm vysoké, vykrajujeme z cesta rôzne tvary, ktoré pokladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 190 (maximálne 195) stupňov 14 minút. Vychladnuté zlepujeme zvyšným salkom a čokoládou.

Ozdobíme bielkovou polevou. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.