Rýchly jablkový koláč

Share on Facebook
1 koláč porcií
1 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajíčka
  • 10 dkg trstinového cukru
  • 10 dkg špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 8 lyžíc oleja
  • 2 lyžice mlieka
  • 3 lyžičky škorice
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 35 dkg jabĺk (čistá hmotnosť)
  • maslo a múka do formy

Tipy a Triky:

Postup:

Najprv olúpeme jablká, nakrájame na menšie kocôčky.

Formu v priemere 30 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou a rúru predhrejeme na 180 max. 185 °C.

Celé vajíčka spolu s olejom a cukrom šľaháme metličkou 2 minúty. Určite to nebude veľmi husté. Pridáme múku s práškom do pečiva a ostatné suroviny, premiešame a nakoniec vmiešame jablká. Cesto rozprestrieme do formy a vložíme do vyhriatej rúry na spodnejší rošt.

Pečieme zhruba 20 minút; ale v inej rúre som koláč piekla aj dlhšie.

Krájame po vychladnutí.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.