Brownies z červenej repy

Share on Facebook
8 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 4 lyžice pšeničnej hladkej múky Pernerka 
  • 1 veľká uvarená červená repa (asi 250 g) 
  • 200 g horkej čokolády (minimálne 70 %) 
  • 200 g masla 
  • 150 g cukru (ideálne trstinový) 
  • 3 vajíčka (veľkosť M/L) 
  • 2 lyžice kakaa 
  • 1 lyžička škorice 
  • ½ balíčka kypriaceho prášku 
  • štipka soli 


Tipy a Triky:

  • Do cesta môžete vmiešať aj pár kúskov nasekanej čokolády alebo orechy. 
  • Pokiaľ nemáte radi repu, tak ju môžete nahradiť upečenou tekvicou hokkaido alebo napríklad sladkým zemiakom (batátom). 

Postup:

Repu upečieme alebo uvaríme domäkka a olúpeme. Varenie aj pečenie (pečenie je najlepšie v alobale) trvá asi 30 minút – presný čas záleží na veľkosti repy. Pokiaľ sa nám nechce repu variť, tak kúpime repu vákuovanú predvarenú. 

Pekáč vo veľkosti A4 alebo tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. 

Rúru predhrejeme na 200 °C. 

Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Repu rozmixujeme s cukrom a vajíčkom dohladka. Ďalej pridáme zvyšné suroviny a na mierne otáčky necháme v mixéri všetko spojiť, až vznikne hladké cesto. Cesto dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečieme 30–40 minút.

Recept připravila @alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.