Celozrnné kocky

Share on Facebook
15 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

  • 100 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka 
  • 400 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka 
  • 300 ml mlieka 
  • 20 g soli 
  • 1 balíček sušeného droždia 
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja 
  • semiačka podľa chuti


Tipy a Triky:

Pokiaľ nechceme použiť valček na rozvaľkanie cesta, môžeme tvarovať bochníčky. 



Postup:

Do misy dáme odvážené obidve múky, pridáme sušené droždie, soľ a metličkou premiešame. Pridáme mlieko, olej a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 60 minút. Cesto môže trošku lepiť. Cesto nevykysne toľko ako pri použití svetlej hladkej múky. 

Po hodine kysnutia vyvaľkáme asi 1,5 cm široký plát a vykrajujeme kocky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Kocky pomažeme vodou a posypeme semiačkami. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 25 minút.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.