Tyrolské plnené taštičky

Share on Facebook
2 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 15 dkg ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 15 dkg polohrubej múky Pernerka
  • polohrubá múka na podsypanie podľa potreby
  • 1 väčšie vajce
  • 3 lyžice oleja
  • cca 15 lyžíc vlažnej vody
  • soľ podľa chuti

Plnka:

  • 15 dkg čerstvého špenátu
  • soľ a cesnak podľa chuti
  • 2 lyžice oleja alebo masla
  • 1/2 menšej cibule
  • 10 dkg riccoty alebo balkánskeho syra

Ďalej:

  • maslo na potretie uvarených taštičiek
  • pažítka, parmezán  podľa chuti

Tipy a Triky:

Postup:

Na masle alebo oleji speníme nakrájanú cibuľu (1 minúta), pridáme špenát, zalejeme trocha vodou a podusíme. Určite budú stačiť dve minúty, ale hlavne nech vydusíme vodu. Osolíme, pridáme cesnak, a do vychladnutej zmesi pridáme syr. Suroviny na cesto prepracujeme rukou, prikryjeme a necháme v kuchyni oddychovať pól hodinu. Ak by ste pri spracovaní mali cesto veľmi tuhé, kľudne pridajte ešte lyžicu-dve vody.

Cesto rozvaľkáme na výšku max 2mm, vykrajujeme kolieska, na ktoré pridávame plnku. Kolieska pred prekladaním a spojením k sebe potrieme vlažnou vodou, ktorá cesto potom dobre spojí. Varíme v mierne slanej vode cca 5 minút. Záleží na sile vyvaľkaného cesta. Určite skúste jednu taštičku, pred tým ako vyberiete ostatné.

Vyberieme, potrieme maslom a ak jeto možné hneď podávame. Posypeme parmezánom. Taštičky sú tmavé, pretože sme použili sčasti aj ražnú múku. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.