Zeleninové lievančeky

Share on Facebook
30 porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 17 – 20 dkg celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 3,5  dcl cmaru
  • 10 dkg mrkvi
  • 10 dkg hrášku
  • 20 dkg brokolice
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vysmážanie

Tipy a Triky:

Hrášok môžeme použiť sterilný alebo mrazený, ako aj inú zeleninu podľa chuti.

Postup:

Surovú očistenú mrkvu nastrúhame na jemnej strane strúhadla, brokolicu na hrubej strane.

Do misky nalejeme cmar, pridáme 3 vajcia, čierne korenia, soľ a premiešame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme k cestu a znova premiešame. Na záver primiešame pripravenú zeleninu.

Klasickú alebo lievancovú panvicu pokvapkáme olejom. Naberačkou dávame cesto na panvicu a pozvoľna opekáme z oboch strán do zlatista.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.