Ražný chlieb so špaldovou múkou

Share on Facebook
1 porcií
3 / 5náročnosť
1100 min

Ingrediencie:

  • 30 dkg ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 20 dkg špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 2 lyžičky soli
  • sušené droždie na ½ kg múky
  • 1 lyžička cukru kryštál alebo krupica
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 4 dl vody
  • 6 lyžíc slnečnicových semiačok
  • 1 lyžica masti na vymastenie pekáču

Tipy a Triky:

Chlieb nakrájajte až po vychladnutí.  

Postup:

Masťou vytrieme formu 10 x 30 cm. Do misky od kuchynského robota (cez preosievač múky) nasypeme 30 dkg ražnej múky a 20dkg špaldovej múky, pridáme soľ, lyžičku cukru, drvenú rascu, slnečnicové semiačka, sušené droždie (na pol kila múky) a premiešame.  

Pridáme vodu a necháme spracovať cesto v robotovi na stupen č.1 cca minútu. Potom zvýšime na stupeň č. 2 a opäť spracujeme cca jednu minútu. 

Cesto vložíme do vymastenej formy, povrch uhladíme, zakryjeme a necháme kysnúť. Rúru predhrejeme na 250 stupňov.

Nakysnutý chlieb dáme do predhriatej rúry. Pod formou s chlebom položíme pekáč, do ktorého si nalejeme 2 dcl vlažnej vody. Po 20 minútach dáme pekáč s vodou preč. Teplotu znížime na 190 stupňov a rúru necháme odvetrať. Potom ju zavrieme a pečieme ďalších 20 minút. Vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.