Sladké tekvičky

Share on Facebook
12 porcií
2 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 340 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 130 g tekvicového pyré (uvarená a rozmixovaná tekvica hokkaido)
  • 50 g zmäknutého masla
  • 50 g cukru
  • 120 ml mlieka izbovej teploty
  • 1 vajíčko
  • 1 balíček sušeného droždia (7 g)
  • 1 čajová lyžička soli

Na dokončenie:

  • potravinársky povrázok – silnejší
  • 1 žĺtok na potretie pred pečením
  • mandle na ozdobenie
  • med na potrenie po upečení



Tipy a Triky:

Tekvičky môžete jesť samotné, alebo natreté maslom, marmeládou či medom. Pokiaľ máte radi hrozienka, môžete ich pridať do cesta.

 

 

Postup:

Do misy nasypeme všetky sypké suroviny a zamiešame. Pridáme všetko ostatné a vypracujeme hladké cesto. Pokiaľ máme kuchynský robot, pripravíme cesto v ňom. Keby bolo cesto veľmi riedke, pridáme trochu múky. Vypracované cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť (asi 75 minút).

Potrieme si ruky olejom a z cesta vytvoríme asi 12 rovnako veľkých guľôčok. Každú guľôčku zaviažeme potravinárskym povrázkom podobne, ako keď balíme darček, to znamená, že obtočíme povrázok okolo guľôčky, na spodku prekrížime a znovu obtočíme – takto to urobíme 3 až 4 razy. Nakoniec urobíme uzlík.

Tekvičky prenesieme na plech, potrieme žĺtkom a dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 170 °C asi na 20 minút.

Po upečení odstránime povrázok, tekvičky potrieme medom a navrch do stredu každej tekvičky zapichneme mandľu ako stopku.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.