Veľkonočné medovníčky

Share on Facebook
2-3 plechy porcií
3 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 2 lyžice medu
  • 2 vajíčka
  • 80 g masla
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 2 lyžičky kakaa
  • 2 lyžičky jedlej sódy

Tipy a Triky:

Ešte teplé potierame bielkom. Medovníčky sa budú krásne lesknúť.

Postup:

V hrnci na miernom ohni zmiešame cukor, med, maslo, vajcia a vyšľaháme do peny. Potom pridáme perníkové korenie, kakao, jedlú sódu a šľaháme do zhustnutia.

Horkú hmotu vylejeme do múky  a vymiesime husté cesto. Necháme odležať do druhého dňa na chladnom mieste. Na druhý deň -vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme cca 7-8 minút na 200°C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.