Malinové venčeky s griotkou

Share on Facebook
25 porcií
5 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Francúzske odpaľované cesto

  • 205 g hladkej múky Pernerka
  • 120 g vody
  • 135 g mlieka
  • 100 g masla
  • 13 g krupicového cukru
  • 3 g soli
  • 275 g vajec

Malinový crème pâtissière

  • 350 g malín
  • 100 g vody
  • 50 g griotky
  • 80 g žĺtkov
  • 125 g krupicového cukru
  • 50 g vanilkového pudingu
  • 50 g masla
  • 1 vanilkový struk
  • 250 g smotany na šľahanie

Na dokončenie

  • 30 g malín sušených mrazom
  • 250 g práškového cukru

Tipy a Triky:

Postup:

Do hrnca navážime všetko okrem múky a vajec. Uvedieme do varu. Pridáme múku a miešame, kým nevznikne kompaktné nelepivé cesto. Odoberieme z ohňa. Necháme v mise vychladnúť, pridáme po častiach vajcia.

Vrecúškom s hviezdicovou trubičkou striekame venčeky s priemerom asi 7 cm. Posypeme ich práškovým cukrom. Upečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 180 °C. Prvých 15 minút rúru neotvárame, aby sme dosiahli dokonalý výsledok.

Na plnku do hladka rozšľaháme ponorným mixérom maliny, vodu a griotku. Pridáme zvyšné ingrediencie a za stáleho miešania uvedieme do varu. Varíme 2 – 3 minúty. Nalejeme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Studený malinový puding vyšľaháme do hladka, ručne vmiešame dobre vyšľahanú šľahačku.

Striekame na prekrojené venčeky, posypeme časťou sušených malín a prikryjeme vrchom. Zvyšné maliny preosejeme na venčeky cez husté sitko. Necháme asi 1 hodinu v chladničke a podávame.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.