Bábovka z ryžovej múky s čučoriedkami a čokoládou

Share on Facebook
1 bábovka porcií
2 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

  • 400 g ryžovej múky Pernerka
  • 3 vajcia 
  • 1 prášok do pečiva
  • 180 ml oleje
  • 500 ml kefíru
  • 180 g cukru
  • 3 lyžice limetkovej šťávy + kôra z ½ limetky
  • 50 g čučoriedok 

Na ozdobu:

  • hrsť čučoriedok
  • čokoláda

Tipy a Triky:

Namiesto čučoriedok, môžete použiť aj iné ovocie alebo orechy.

Pomocou špajle zistíte , či je bábovka upečená. Ak špajlu vytiahnete suchú, bábovka je upečená, ak na špajli ostane lepkavé cesto, je potrebné ju ešte dopiecť. 

Postup:

Vyšľaháme  si vajcia s cukrom, trvá to cca 5 minút. Pred koncom zašľaháme do vajec po častiach aj olej. Postupne vmiešame múku, spoločne s kypriacim práškom a kefírom. Nakoniec pridáme čučoriedky, šťavu aj kôru z limetky. Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej formy.

Pečieme na 175° C cca 55-60 minút. 

Vychladnutú bábovku vyklopíme a dozdobíme čokoládou a čučoriedkami.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.