Citrónové meringue tartaletky

Share on Facebook
8 porcií
3 / 5náročnosť
150 min

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 3 žĺtky
  • 220 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 75 g cukru
  • 130 g masla
  • štipka soli

Na dokončenie:

  • 16 lyžíc citrónového krému Lemon Curd

Na sneh:

  • 3 bielky
  • 140 g krupicového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Tipy a Triky:

Tento luxusný dezert môžete piecť nielen v malých tartaletkách, ale aj v klasickej forme na koláč s vyberateľným dnom.

Postup:

Do misy dáme múku, cukor, maslo a soľ a spracujeme na posýpku. Potom pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Práca s cestom musí byť rýchla, aby sa nám pod rukami nezohrialo. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme cca na hodinu do chladničky.

Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme ho, povykrajujeme a naplníme ním formičky na tartaletky. Dno každej tartaletky poprepichujeme vidličkou a dáme ich na 15 minút vychladnúť do chladničky. Po uplynutí tohto času ich pečieme 15 – 18 minút na 180 °C.

Medzitým si v robote ušľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame cukor. Hotový sneh musí byť tuhý a lesklý. Nakoniec pridáme kukuričný škrob.

Cesto vyberieme z rúry a necháme chvíľku vychladnúť. Do každej tartaletky dáme 2 lyžice citrónového krému a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme hotovým snehom.

Pečieme cca 90 minút na 90 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.