Celozrnný quiche

Share on Facebook
6-8 porcií
2 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 200 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce
  • 10 g masla
  • 2 lyžice studenej vody

Plnka:

  • ½ menšia cukety
  • 8 cherry rajčín
  • 2 jarné cibuľky (zelená část)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 vajcia
  • 120 g krémového smotanového syra
  • 120 g kyslej smotany
  • ½ lyžičky tymiánu
  • Soľ, čierne korenie

Tipy a Triky:

Plnku môžte meniť ľubovoľným druhom zeleniny.

Postup:

Najprv si pripravíme cesto. Zmiešame všetky ingrediencie a dostatočne premiešame, až nám vznikne kompaktná hmota, ktorú necháme aspoň hodinu odležať v chladničke. Po vytiahnutí z chladničky rozvaľkáme cesto na kruh s priemerom cca 24-26 cm a vložíme do maslom vymastenej koláčovej formy. Okraje vytvarujeme prstami. Cesto prepichneme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúrz na 180°C cca 15 minút. 

Medzitým si pripravíme zeleninu a plnku. Cuketu nakrájame na tenšie plátky a pečieme na kvapke olivového oleja z oboch strán. Na rovnakej panvičke orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. V miske rozšľaháme krémový syr, kyslú smotanu, vajce, pridáme tymián a dochutíme soľou a korením. 

Pripravenú zmes nalejeme na predpečený korpus. Navrch potom rovnormerne rozprestrieme plátky cukety, zmes  s jarnou cibuľkou, cesnakom a rozkrájané cherry rajčinky. Pečieme ďalších 30-35 minút na 180°C dozlatista. 

Pečeme dalších 30-35minut na 180°C dozlatova.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.