Slané muffiny so sušenými paradajkami a chorizom

Share on Facebook
12 porcií
2 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 280 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 3 lyžičky korenia „Aglio, olio, peperoncino“ (zmes soli, cesnaku, cibule, čierneho korenia, papriky, petržlenovej vňate, oregana a čili papričiek)
  • 75 g sušených paradajok v oleji nakrájaných na kocôčky
  • 8 lyžíc oleja z paradajok
  • 2 vajíčka
  • 100 g choriza nakrájaného na kocôčky
  • 200 g jogurtu
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Tipy a Triky:

Zmes korenia Aglio, olio, peperoncino môžete nahradiť napríklad lyžičkou sušeného oregana.

Postup:

Rúru rozohrejeme na 200 °C.

Do misy preosejeme múku, prášok do pečiva, pridáme korenie, paradajky a chorizo. 

V druhej miske vyšľaháme vajíčka, vmiešame jogurt, mlieko a olej.

Tekutú zmes vlejeme do múčnej zmesi a opatrne premiešame. Cesto plníme lyžicou do vymazanej formy na muffiny. Pečieme 20 minút, až kým muffiny krásne „nevybehnú“ a sú na povrchu pevné. 

Po upečení necháme muffiny ešte 5 minút odpočinúť.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.