Karlovarské rožky

Share on Facebook
16 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 kg hladkej pšeničnej múky Pernerky
  • 20 g soli
  • 20 g cukru
  • 420 ml vlažnej vody
  • 42 g kvasníc (1 kocka)
  • 250 g rozpustenej masti + navyše 1 lyžica na potretie
  • 3 lyžice mlieka

Tipy a Triky:

Postup:

Najskôr si do misky dáme vlažné mlieko (nie studené a nie horúce), pridáme lyžičku cukru a rozdrobíme kvasnice. Premiešame a necháme vzísť kvások – asi 15 minút. (Misku prikryjeme utierkou.)

Do väčšej misy nasypeme všetky ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások. V kuchynskom robote alebo ručne vymiesime hladké cesto. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 40 minút.

Vykysnuté cesto rozdelíme na tri diely. Z každého dielika vyvaľkáme kruh asi pol cm hrubý. Rozdelíme na šestiny a každý trojuholníček zrolujeme smerom od dlhšej strany ku špičke. Rožok rukou trošku spľaskneme a jednu stranu nastrihneme na viacerých miestach. Tvarujeme podkovy a necháme ich na plechu ešte 20 minút kysnúť.

Potrieme masťou. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.