Šľahačková bublanina

Share on Facebook
4-6 porcií
1 / 5náročnosť
20 min

Ingrediencie:

  • 100 g pšeničnej hladkej múky Pernerka 
  • 300 ml šľahačky 
  • 120 g krupicového cukru 
  • 3 vajíčka 
  • ½ lyžičky vanilkového cukru 
  • 12 sliviek 

Tipy a Triky:

Namiesto sliviek môžete použiť iné sezónne ovocie (čerešne, višne, čučoriedky, atď.). 

Postup:

Zmiešame vajíčka a šľahačku, pridáme cukor a miešame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Pridáme vanilku a preosiatu múku. 

Guľatú formu alebo menší plech (35 x 35 cm) vymažeme maslom a vysypeme cukrom. Cesto vlejeme do formy a navrch pokladieme prekrojené slivky. Pečieme na 200 ˚C asi 12 minút. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.