Mini osie hniezda

Share on Facebook
23 porcií
1 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 250 g hladká špaldová múka Pernerka
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 60 g ľubovoľné sladidlo (my sme použili xylitol)
  • 1/2 balíčka kypriaci prášok 
  • štipka soli 
  • jahodový džem 
  • Nutella (my sme použili bio nátierku)
  • škoricový cukor

 

Tipy a Triky:

Postup:

Vo väčšej mise si metličkovým mixérom vyšľaháme tvaroh so sladidlom, potom pridáme múku, kypriaci prášok, soľ a vypracujeme si pevné cesto. Cesto si valčekom vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Na polovicu cesta natrieme domáci jahodový džem a na druhú polovicu Nutellu a zrolujeme.

Zrolované cesto nakrájame asi na 0,5 cm hrubé slimáčiky (nám vyšlo 23 ks) a pečieme pri 180 ° C cca 10-15 minút. Po vytiahnutí z rúry slimáky ešte namočíme do škoricového cukru a máme hotovo! 

 

 

 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.