Cukinové placičky do rúry

Share on Facebook
13 porcií
1 / 5náročnosť
55 min

Ingrediencie:

  • 4 vrchovaté lyžice pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 350 g mladej cukiny
  • 70 g mrkvy
  • 1 vajíčko
  • 1–2 strúčiky cesnaku
  • 2 vrchovaté lyžice parmezánu
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice masti
  • 1 lyžička oleja na potretie papiera na pečenie
  • soľ

Tipy a Triky:

  • Cukinové placičky môžeme dochutiť podľa svojich preferencií. Pokiaľ nechceme ochutnávať surové cesto, na vyskúšanie chuti môžeme pripraviť jednu placičku na tanierik v mikrovlnnej rúre a po ochutnaní cesto ešte prípadne dochutiť.
  • Placičky môžeme podávať s dresingom z kyslej smotany, jogurtu a cesnaku.

Postup:

Cibuľku najemno nakrájame, zľahka na masti opražíme dozlatista a necháme vychladnúť. Mladú cukinu pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme zo stredu jadierka. Potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle a osolíme. Necháme odležať asi 10 minút, aby cukina pustila vodu. Prebytočnú tekutinu vytlačíme.

Mrkvu najemno nastrúhame. Pridáme ju k cukine spoločne s opraženou cibuľkou. Pridáme 1–2 natenko nakrájané (prepasírované) strúčiky cesnaku (cesnak podľa chuti), jedno vajíčko a dve vrchovaté lyžice najemno nastrúhaného parmezánu, soľ a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme celozrnnú Pernerku. Počet lyžíc múky závisí na tom, ako veľmi sme vytlačili vodu z cukín – cesto by nemalo byť tekuté.

Papier na pečenie potrieme olejom. Naň potom lyžicou nanášame cesto a tvoríme placičky. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 25 minút, v polovici pečenia placičky otočíme.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.