CELOZRNNÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI A SO SYROM FETA

Share on Facebook
10 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

CESTO

  • 170 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 130 g masla izbovej teploty (možno nahradiť aj maslovou Herou)
  • 1 vajce
  • štipka soli

PLNKA

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 1 červená cibuľa
  • 2 väčšie zrelé hrušky
  • 150 g syra feta
  • 2 štipky soli

Tipy a Triky:

Koláč môžete posypať aj jemne nasekanými orechmi.

Postup:

Najskôr dáme do misy všetky ingrediencie na cesto, z ktorých vytvoríme cesto. Cesto môžeme urobiť aj v robote pomocou hnetacieho háka. Rúru predhrejeme na 190 C.

Potom dáme cesto do koláčovej formy, utlačíme a dno formy poprepichujeme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie, ktorý zaťažíme fazuľou alebo ryžou, a dáme piecť na 10 minút do predhriatej rúry.

Medzitým si nakrájame cibuľu na prúžky, hrušku na malé kocky a rozdrobíme syr feta. V miske zmiešame šľahačku a vajcia a pridáme ostatné ingrediencie.

Po 10 minútach vyberieme koláčovú formu z rúry, odstránime fazuľu a do formy pridáme plnku.

Pečieme ešte 30 minút na 170 C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.