Svätomartinské rožteky

Share on Facebook
35 porcií
2 / 5náročnosť
80 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 180 g bio špaldovej hladkej Pernerky
  • 90 g bio špaldovej celozrnnej hladkej Pernerky
  • 120 g zmäknutého masla
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 70 ml 33 % smotany na šľahanie 
  • 2 žĺtky
  • štipka soli

Plnka:

  • 160 g najemno pomletých vlašských orechov
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g medu
  • 1 bielok



Tipy a Triky:

Rožteky môžeme piecť kedykoľvek v priebehu roka, a môžeme tak vyskúšať makovú plnku s citrónovou kôrou.



Postup:

Obidve múky vsypeme do väčšej misy, pridáme zvyšok surovín a vypracujeme cesto. Cesto zabalené do fólie vložíme asi na hodinu do chladničky odpočinúť.

Suroviny na plnku zmiešame v miske, druhý bielok, ktorý nám zvýšil pri príprave cesta, necháme na potieranie rožtekov.

Odpočinuté cesto rozdelíme na väčšie guľôčky (asi 90-gramové), z každej guľôčky rovnomerne vyvaľkáme kruh asi 3 mm tenký (môžeme zľahka podsypať múkou, aby sa cesto nelepilo), každý kruh rozkrojíme na 6 trojuholníkov. Na širší okraj vložíme lyžičku orechovej plnky, okraje rezu potrieme bielkom, rohy zahneme dovnútra a zrolujeme do tvaru rožteka, ktorý prstami prehneme do polkruhu.

Pokladieme na plech, pokrytý papierom na pečenie. Rožteky potrieme bielkom, vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C a pečieme 20 minút dozlatista.

Rožteky posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.