Schwarzwaldská torta

Share on Facebook
1 porcií
3 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 150 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 4 vajcia (bielky a žĺtky zvlášť)
  • 100 g cukru
  • 1x vanilkový cukor
  • 20 g škrobu
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL holandského kakaa

Plnka

  • 300 g čerešní (višní)
  • 30 g škrobu
  • 30 g cukru
  • 2 dcl vody alebo lepšie višňovej šťavy
  • 1 PL čerešňového likéru – prípadne môžete vynechať

Plnka 2

  • 600 ml tučnej šľahačky
  • 2 stužovače šľahačky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 PL čerešňového likéru, môže byť aj rum – prípadne môžete vynechať
  • Ozdobenie

Strúhaná horká čokoláda podľa chuti

Tipy a Triky:

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny.

Najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie spoločne a potom so žĺtkovou zmesou. Postupne spojíme s vyšľahaným snehom.

Pečieme cca 15 minút v tortovej forme v rúre predhriatej na 180 °C.

Po upečení necháme vychladnúť a tortu rozdelíme v strede na dva pláty s rovnakou hrúbkou.

Plnka 1 – V hrnci povaríme vykôstkované čerešne alebo višne s cukrom a pridáme trochu vody. Pomaly varíme asi 5 minút, kým čerešne (višne) mierne zmäknú (čas varenia závisí od zrelosti plodov). Pridáme alkohol a škrob, pár minút povaríme do úplného zhustnutia.

Plnka 2 – Vyšľaháme šľahačku, pridáme stužovač a alkohol.

Tortu dokončíme. Začneme od stredu, t. j. do vrecka si dáme plnku č. 1 a do druhého plnku č. 2. Najskôr urobíme kôpku z prvej plnky, potom dookola nanesieme druhú plnku a takto postupne striedame až po okraj torty. Potom pridáme druhú polovicu torty a ešte potrieme šľahačkou celú tortu, posypeme strúhanou čokoládou a dozdobíme.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.