Jednoduchá orechovo-špaldová bábovka

Share on Facebook
1 porcií
1 / 5náročnosť
80 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 100 g vlašských alebo pekanových orechov – mletých alebo drvených
  • 300 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 2 hrste hrozienok
  • 300 g nastrúhanej mrkvy
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 100 g cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 150 ml mlieka
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 prášokk do pečiva
  • 1 lyžička škrobu
  • 2 vajcia

Poleva:

  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica horúcej vody
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Tipy a Triky:

Hrozienka budú ešte lepšie ak ich namočíme do rumu. Trocha rumu môžme pridať aj do bábovky.

Postup:

Rúru si vyhrejeme na 170 stupňov. 

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame do hromady a dôkladne premiešame. Formu na bábovku si vymastíme a vysypeme múkou.

Pečieme cca 55 minút. Ingredience na polevu zmiešame dohromady a polejeme ňou už upečenú a vychladnutú bábovku.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.