Naan – chlebová placka

Share on Facebook
8 porcií
1 / 5náročnosť
25 min

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 250 ml bieleho jogurtu (pozor – nie nízkotučného, ale poriadne tučného, najlepšie gréckeho typu)
  • 200 ml teplej vody
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lyžica oleja/masla (do cesta)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica čierneho sezamu
  • 2 strúčiky cesnaku

Tipy a Triky:

  •  Placky sú najlepšie ešte teplé, ale pokiaľ vám zvýšia do druhého dňa, tak ich naplňte šunkou, syrom a zapečte ako hrianku, napríklad do batohu na výlet.
  • Pokiaľ placky chcete podávať napríklad ku gréckemu šalátu, tak do cesta nedávajte sezam, ale pridajte lyžičku stredomorských byliniek,
  • Pokiaľ vám v pečive vadí kypriaci prášok, tak ho môžete nahradiť 1 balíčkom sušeného droždia, ale potom nechajte cesto minimálne 60 minút kysnúť na teplom mieste.

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto. Pokiaľ by sa lepilo, tak pridáme ešte trošku múky. Cesto ihneď preložíme na pomúčenú dosku. Z cesta urobíme valček, ktorý bude mať všade rovnaký priemer. Rozrežeme ho na 8 rovnako veľkých dielov. Pomocou valčeka na cesto vyvaľkáme placky vysoké asi 1 cm. Pokiaľ nám nevadia nedokonalosti, tak placky stačí ručne prstami roztiahnuť do strán.

Do hrnčeka dáme rozpustené maslo/olej a prelisujeme 2 strúčiky cesnaku. Týmto cesnakovým maslom potrieme rozpálenú panvicu a dáme na ňu placku (pokiaľ chceme, môžeme placky piecť aj na suchej panvici). Pečieme z každej strany 2–3 minúty do zlatista. Po upečení ešte potrieme cesnakovým maslom.

Recept připravila @alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.