Celozrnný závin

Share on Facebook
2 porcií
2 / 5náročnosť
110 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
  • 1 kypriaci prášok
  • 125 g masla s izbovou teplotou
  • 75 g jogurtu
  • 1 žĺtok

Na potretie

  • paradajkový pretlak
  • soľ, čierne korenie, oregano, granulovaný cesnak, čili

Plnka

  • Šunka
  • Syr podľa vlastného výberu (eidam, niva, hermelín)
  • Baby špenát

 

  • Vajce na potretie závinu
  • Sezamové semiačka na posypanie

Tipy a Triky:

Celozrnnú špaldovú múku môžeme nahradiť špaldovou hladkou. Skvele chutí s vínom.

Postup:

Zo všetkých surovín najskôr vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme ho na hodinu odležať do chladničky.

Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát, ktorý potrieme paradajkovým pretlakom a okoreníme. Na plát ľubovoľne navrstvíme plnku, šunku, syry, špenát a zvinieme.

Potrieme vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.

Pečieme 20 minút na 180 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.