Obrátený koláč s hruškami

Share on Facebook
1 koláč porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

  • 5 hrušiek
  • 2 vajcia
  • 20 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 1 balík kypriaceho prášku do pečiva
  • 75 až 100 ml mlieka
  • 15 dkg masla
  • 12 dkg cukru kryštál alebo krupica
  • 4 lyžice cukru kryštál alebo krupica na vysypanie formy
  • maslo na vymastenie formy

Tipy a Triky:

Postup:

Formu s priemerom 25 cm vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Hrušky si ošúpeme, povykrajujeme jadierka, nakrájame na osmičky a poukladáme na cukor. Môžeme posypať aj škoricou.

Vyšľaháme vajcia s cukrom , ak ostanú kúsky cukru, nezľaknite sa. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a natrieme na hrušky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st., na spodnom rošte cca 35 minút.

Formu odopneme a necháme dobre vychladnúť. Preklopíme na tanier a nakrájame. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.