Trhanec

Share on Facebook
2 porcií
2 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 120 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 120 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 1/2 litra mlieka
  • 4 vajíčka
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 vrchovatá lyžica kryštálového cukru alebo cukru krupica
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice hrozienok na posypanie cesta
  • 60 až 100 g masla na vyprážanie
  • ovocie a práškový cukor podľa chuti

Tipy a Triky:

Karamelizované ovocie – nakrájajte hrušky alebo jablká a opražte ich na panvici s maslom, troškou vody a cukrom.

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme sneh.

Pripravíme cesto: k žĺtkom pridáme mlieko, soľ, cukor, vanilkový cukor, špaldovú a pohánkovú múku a premiešame. Do cesta vmiešame vyšľahaný sneh.

Na miernom ohni rozpustíme polovicu masla a doň vylejeme polovicu hotového cesta, ktoré zasypeme hrozienkami. Pražíme z obidvoch strán a ešte na panvici cesto natrháme obracačkou. Preložíme na tanier, pocukrujeme práškovým cukrom a posypeme karamelizovaným ovocím. Môžeme ešte dochutiť domácou ovocnou šťavou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.