Trdelník

Share on Facebook
3 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

  • 200g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 1 vajce
  • 80g kefír
  • 30 g trstinový cukor
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 štipky sódy bikarbóny
  • kokosový olej
  • štipka soli
  •  škorica, vanilkový cukor s luskom na obalenie
  • orieškové maslo

 

Tipy a Triky:

Odporúčame poliať orieškovým maslom a roztopenou čokoládou!

 

Postup:

Všetky ingrediencie si ručne vymiesime do tuhého cesta. Na pomúčenej doske si ho rozdelíme na 6 častí, ktoré vyšúľame.

Rovný pohár si potrieme kokosovým olejom a vždy dva šulčeky omotáme okolo jedného pohár (ak chceme trdelníky vyššie omotáme 3).

Pečieme 20 minút pri teplo 180 stupňov. Vytiahneme, potrieme mliekom a pečieme ďalších 5 minút. Ešte teplé ich stiahmene z pohárov, potrieme kokosovým olejom a obalíme vo vanilkovom cukre s pravým luskom, zmiešanom so škoricou. 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.