Cuketový koláč

Share on Facebook
Forma veľkosti 20x30 cm porcií
1 / 5náročnosť
40 min

Ingrediencie:

  • 160 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g nastrúhanej cukety
  • 3 vajcia
  • 30 g kakaa 
  • 120 ml rozpusteného masla
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 120 g trstinového cukru
  • 1 lyžica medu

Tipy a Triky:

Najlepšie chutí s bielym jogurtom.

Postup:

Najskôr si oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. 

Žĺtka, nastrúhanu cuketu, rozpustené vychladnuté maslo, mlieko, cukor a med zmiešame. Ďalej si zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok, a pridáme k žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka primiešame sneh. 

Cesto nalejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 175° C cca 30 minút.

Vychladnutý koláč môžeme poliať rozpustenou čokoládou a posypať strúhanym kokosom.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.