Pohánkové vanilkové rožky

Share on Facebook
25-35 ks porcií
2 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 280 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g vlašských orechov
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z polovice citróna

Tipy a Triky:

Do práškového cukru, v ktorom obaľujeme ešte teplé rohlíčky môžeme pridať zrniečka z vanilkového lusku.

Postup:

Všetky suroviny zmiešame. Hotové cesto necháme odležať minimálne 12 hodín na chladnom mieste. Potom ho vyberieme a tvarujeme rohlíčky. Pečieme 12-15 min. na 170°C. Ešte teplé rohlíčky obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme pridali jednu lyžicu vanilkového cukru.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.