Zlepované rožteky s mandľami
Ingrediencie:
Na cesto:
- 350 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 140 g práškového cukru
- 250 g masla
- 2 žĺtky
- citrónová kôra z polovice citróna
- štipka soli
Na dokončenie:
- nahrubo nasekané mandle
- 1 vajíčko
- ríbezľová marmeláda
Tipy a Triky:
Postup:
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme na chladnom mieste do druhého dňa.
Cesto vyvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme rožteky. Tie potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a ukladáme na plech. Polovicu rožtekov posypeme nasekanými mandľami.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 ˚C asi 6–7 minút dozlatista. Vychladnuté rožteky zlepujeme marmeládou a pocukrujeme.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...