Pohánkovo- ryžové medovníčky

Share on Facebook
30 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

  • 200 g pohánkovej celozrnnej hladkej Pernerky
  • 200 g ryžovej hladkej Pernerky 
  • 150 g práškového cukru
  • 1 PL perníkového korenia
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • 140 g medu
  • 60 g masla

Tipy a Triky:

Pre krajší vzhľad, medovníčky po vytiahnutí z rúry, môžeme na tenko potrieť žĺtkom a necháme vychladnúť.

Postup:

Najprv zmiešame sypké ingrediencie, potom pridáme med, vajíčka, zmäknuté maslo a vypracujeme cesto. Necháme oddýchnuť v chladničke najlepšie cez noc.

Cesto vaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi 7-9 minút. Medovníčky sú hneď mäkké. Ozdobujeme bielkovou polevou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.