Tvarohový koláč s ovocím

Share on Facebook
1 koláč porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Základné cesto (mrvenica/posýpka):

  • 300 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka (môže byť aj hrubá)
  • 150 g kryštálového cukru
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g rozpusteného masla

Tvarohová plnka:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu (prášok)
  • 200 ml mlieka
  • asi 2–3 hrsti ovocia (čerstvé alebo mrazené – napr. čučoriedky, ríbezle, maliny…)

Tipy a Triky:

Mrvenicu môžete urobiť aj z pšeničnej hrubej Pernerky.

Postup:

V mise pripravíme sypké cesto – zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a maslo. Premiešame prstami, až vznikne mrvenica.

2/3 mrvenice vysypeme na vymastený plech alebo do tortovej formy, vyloženej papierom na pečenie a zľahka cesto utlačíme, aby vznikol korpus.

V druhej mise dohladka vyšľaháme tvarohovú zmes s ovocím a rovnomerne ju rozotrieme na korpus.

Navrch nasypeme zvyšnú tretinu mrvenice.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 45 minút dozlatista. Koláč jeme až po vychladnutí.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.