Strúhané kakaové rezy

Ingrediencie:
Cesto:
- 400 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- kypriaci prášok
- 3 lyžice kakaa
- štipka soli
Plnka:
- 4 bielky na sneh
- 200 g práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 500 g tučného tvarohu
- 3 žĺtky
Na doplnenie krému/plnky:
- Solamyl (zemiakový škrob) – nemusí byť
Tipy a Triky:
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. To potom dáme na 45–60 minút vychladnúť do mrazničky.
Z bielkov vyšľaháme sneh. V ďalšej mise vymiešame tvaroh, žĺtky, práškový aj vanilkový cukor. Do zmesi pridáme sneh. Vymažeme plech a vysypeme ho hrubou múkou (alebo na plech môžeme dať papier na pečenie).
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Väčšiu „polovicu“ cesta nastrúhame na dno pekáča, na nastrúhané cesto dáme plnku. Na ňu potom nastrúhame zvyšok cesta. Pečieme asi 50 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...