Liaty makový koláč

Share on Facebook
1 plech porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Cesto – makový základ:

  • 130 g pšeničnej polohrubej múky Pernerky
  • 100 g mletého maku
  • 150 g cukru
  • 10 g kypriaceho prášku
  • soľ
  • 2 vajíčka
  • 130 ml mlieka
  • 50 ml oleja

Krém:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 1 žĺtok
  • 0,04 l rumu
  • 20 g pudingu

Dokončenie:

ovocie podľa chuti

Tipy a Triky:

Na dokončenie môžete použiť čerstvé ovocie alebo kompót. V našom recepte sme použili višňový kompót.

Postup:

V menšej mise zmiešame všetky suroviny na cesto. Do zapekacej misy (prípadne na plech) dáme papier na pečenie a naň nalejeme cesto.

V druhej mise zmiešame suroviny na krém. Ten potom nalejeme na makový základ. Navrch poukladáme čerstvé ovocie alebo kompót.

Pečieme na 175–180 °C asi 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.