Jahodový koláč s pudingom

Share on Facebook
1 plech porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 270 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleja
  • 4 žĺtky
  • 4 bielky
  • 1 lyžica kakaa

Puding:

  • 750 ml mlieka
  • 2 vrecká vanilkového pudingu
  • 4 lyžice cukru

Poleva:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • kyslá smotana (môžu byť aj dve)
  • práškový cukor

Na ozdobu:

  • miska umytých a rozkrojených jahôd

Tipy a Triky:

Postup:

 

V mise zmiešame všetky suché ingrediencie. Pridáme olej, vodu a žĺtky a dôkladne premiešame, až vznikne hladké cesto.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta.

Hotové cesto rozdelíme na dve časti – približne dve tretiny necháme svetlé a do zvyšnej tretiny vmiešame lyžicu kakaa.

Podľa návodu na obale pripravíme puding a necháme ho zľahka vychladnúť.

Na plech vyložený papierom na pečenie nalejeme svetlú časť cesta. Navrch rovnomerne rozprestrieme kakaové cesto. Nakoniec nalejeme vrstvu pudingu a ozdobíme jahodami.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 35 minút.

Zatiaľ čo sa koláč pečie, pripravíme si polevu – zmiešame obidve smotany a podľa chuti osladíme práškovým cukrom.

Keď koláč vychladne, rovnomerne naň nanesieme pripravenú polevu. Nakoniec môžeme celý povrch jemne poprášiť kakaom cez sitko.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.